søndag den 29. maj 2011

Sysler på en søndag

Det går langsomt fremad med mig, er nu ikke længere på morfin, kun almindelige smertestillende piller.

Jeg har fået syet en del patchwork de sidste dage, især fordi det er det jeg har kunnet lave, og derfor manglede jeg efterhånden at få skåret nogle nye sekskanter.


Med alt det lækre stof jeg dels har fået af Marianne både til fødselsdag og som madpakke i Lyngby og nu alt det med posten igår fra Hanne gjorde at jeg havde virkelig noget at skære af, og helt andre farver end jeg selv har købt.
Dog var stykket med frugter for godt til at blive skåret op til sekskanter, og da Marianne og jeg har gået og kaldt hinanden for søde jordbær, søde kirsebær osv. så skulle det da slet ikke ende med sekskanter. Nej der skulle laves noget i det, som gjorde jeg tænkte tit og ofte på Marianne.

Samtidigt har jeg set nogle super søde nye "punge" ved Vanella som jeg blev vildt forelsket i. Jeg har gået og tænkt hvordan jeg mon lige fik dem lavet, og nu havde jeg måske løsningen.

Her er mit forsøg nr. 1:


Blomsterstof fra Marianne, kant stof fra Hanne, lynlås fra Møllen nede ved Faaborg, og inderstof (det kan du ikke se) fra en venindes mor, som havde en masse ensfarvet jeg har fået. Intet går til spilde her! Alt bliver brugt med glæde.

Så nu er firkantet penalhus blevet trekantet.

Men når jeg nu var igang!! Så havde jeg for lang tid siden klippet til et penalhus (firkantet), men nu endte det også som trekantet, bare med en anden syteknik.Her er så begge forsøg!!


Tror nu bedst jeg kan lide forsøg nr. 1. Ikke kun fordi det gør at jeg tænker på de to/tre søde kvinder som har tænkt på mig, men fordi der er mere hold i det, og ser sødt ud med en kant i en anden farve.

Det stof fra Hanne var der så meget af, at jeg både kunne få til kanter på trekanten og til patchwork sekskanter som nu bliver til en blomst til Cirkepigens tæppe.

Jeg har måtte tage en morfar ind imellem, og kan godt mærke, at jeg ikke skal lave mere i dag, jeg skal jo være klar til i morgen, men jeg kunne ikke lade alt det dejlige stof ligge helt uden at bruge lidt af det.

Nu vil jeg bruge resten af dagen på at glæde mig vildt til i morgen hvor der kommer 8 skønne kvinder.

8 kommentarer:

 1. Hold op hvor har du haft gang i mange ting - Patchwork, det er så flot. Jeg ville ønske det var mig, men jeg er simpelthen for utålmodig til det:-)

  SvarSlet
 2. De punge er bare skønne. Dejligt at høre det går fremad med dig. Jeg håber I får en rigtig dejlig træfdag.

  SvarSlet
 3. Hvor er de bare bleven flotte;) jeg syns faktisk også at nr1 ser bedre ud...ved ikke hvorfor..kanten gør jo også meget;)

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
 4. Hvor er det altså nogle søde ting du får syet. Hvis ikke jeg er heldig at "vinde" noget af det, så må jeg da i gang med at finde mønstre og så selv igang med symaskinen. Lyder dejligt at du er ved at få det bedre.

  SvarSlet
 5. Hvor er det nogen fine punge du har fået syet.
  Godt at høre at det går fremad med dig.
  Kh hanne

  SvarSlet
 6. hej din dejlige fersken :)
  måtte liiige forbi inden sengetid :)... tak for søde ord :) ....- kønne skønne sager med minder og tanker ♥ glæder mig vildt til i morgen :)
  kram♥

  SvarSlet
 7. Hejsa Marlene .....Igen tak for et super super hyggelig blogtræf her manglede bestemt ikke noget der var jo bare alt til maven ganen og ikke mindst masser af hygge.Glæder mig allerede til næste gang. I er alle nogen fantastiske kvinder STORT Kram Else

  SvarSlet
 8. Å, så fine pungene ble!

  De blir ekstra fine dersom du markerer hjørnene med en liten linje med strykejernet. Damp kanten nederst godt slik at den blir godt markert.

  Du får trekantene likesidet ved at kortsiden er halvparten av langsiden. Eks: klipper du
  langsiden 26 cm skal kortsiden måle 13 cm.

  SvarSlet

Jeg bliver rigtig glad hvis du skriver en kommentar til mig.