lørdag den 8. januar 2011

Morgen bolle bagning til familien.

Familien snork sov her til morgen, så jeg listede ud og lavede dej til boller.

Efter at have læst http://mariannehelstrup.blogspot.com/ og hendes fortælling om kampen med bolledej, og dernæst have givet hende opskriften på ske boller, synes jeg næsten også i andre skal have opskriften.

Ske boller:

500 g mel
70 g gær
100 g margarine
1 spsk kardemomme
1 spsk melis
1 tsk salt
3 dl lunkenb vand

Margarinen smeltes og blandes med vand. Gæren tilsættes og derefter de andre ingredienser. Det hele røres sammen med en gryde ske og sættes på bagepladen med skeer.
Altså slet ikke fingrene i dejen!!

Nu er det sådan at jeg aldrig bruger en opskrift slavisk, så derfor skiftede jeg noget af hvedemelen ud med hvid hvede. Bollerne er stadig lyse, men sundere og familien lægger slet ikke mærke til at de får lidt sundere boller.


Et lille fif - sæt bollerne ind i ovnen uden varme men med lukket ovndør og lad dem hæve der, det vil give lidt fugt i ovnrummet og bollerne bliver mere lette og luftige.
Når de er dobbelt str. bages de ved 175 grader (varmluft) til de er lysebrune.

Da bollerne var færdige blev familien vækket. Det må siges at være forkælelse!!!

Faktisk hyggede jeg veldig selv. Tænk at jeg helt selv bestemte over radioen og hvad jeg ville høre, min cafe latte kunne nydes i ro og mag. Jamen det var skønt, og nu er jeg klar til at tage fat på weekenden.

God lørdag derude

2 kommentarer:

 1. Tak for opskrift og godt morgenhumør :). Heldig familie, du har dig.

  SvarSlet
 2. Super go opskrift - overvejer at lave dette morgenstount allerede imorgen søndag, da jeg har helikoptermanden overnattende. Han vil da blive vildt imponeret og rigtig glad.
  Tak fordi du nævner min blog i dit indslag.
  Forsat god weekend.
  Kram MARIANNE

  SvarSlet

Jeg bliver rigtig glad hvis du skriver en kommentar til mig.