onsdag den 30. oktober 2013

Før og efter stormen :-(Ja, sådan endte mit drømme driverhus/orangeri

I flere år har jeg drømt om en driverhus, talt og talt om det til min mand og endelig i år blev det virkeligt.

Pga at vinteren var så lang i år stod det først færdigt sidst i maj, der var længe blevet arbejdet på det. Først havde manden min flyttet en hel "kælkebakke" for det var selvfølgelig lige der driverhuset skulle stå. Dernæst havde der gået en entreprenør i flere dage og kørt grus på, tromlet, lagt flise osv. Endelig stod driverhuset der.Der blev lavet driverhus i den ene ende og plantet til i den anden. Citrontræ, tomater, agurker, laurebladbusk osv. blev indkøbt og plantet. Hold op jeg nød det. I mængder af tomater er plukket. Rigtig mange cafe latte er drukket. Jeg har bare nydt.

Efteråret kom og der blev lavet om i driverhuset.
Først en gang.Og en gang mere.Efterårsdekoration blev lavet til driverhuset og jeg begyndte at glæde mig til at pynte til jul i driverhuset.


Så i mandags da stormen kom - ja der røg så alle drømmene, drømmene om at sidde i driverhuset i januar og februar med hjemmesyet patchworktæppe, varm kakao og bare få lidt lys mens jeg ventede på forår, håbet om ikke at blive så trist fordi jeg havde driverhuset og fordi jeg der ville kunne få lidt mere lys.

Da jeg kom hjem fra arbejde var dørene blæst ud og lå itu på fliserne og de næste par timer gik mere og mere i stykker og driverhuset lå mere og mere ned.

Og tirsdag morgen.Vi måtte igang med at redde hvad redde kunnes inden regnen ødelagde mere.

Nu står det så "tomt" tilbage.
Håber det ikke regner i weekenden så vi kan rydde helt op, glasskår væk og driverhuset pilles ned og køres væk. Bliver kun endnu mere ked af at se på det som det står der, og de to små hunde kan ikke løbe i haven af fare for at de skære poterne.

Mit hjerte er knust, mange tåre grædt - ja jeg ved godt det er en død ting, og at mange andre ting havde været meget værre, men det hjælper mig ikke lige nu. Mit lille drømmehus på 11,5 m2 er væk, alle drømmene og mange timer derude og vinteren uden tristhed er også væk.

Håber alle Jer derude i blogland er kommet meget bedre over stormen.

28 kommentarer:

 1. Ja Marlene, det er surt når det sker, mit er også ødelagt, så der skal også ryddes op i weekenden.
  Jeg håber vi får nogle nye.
  Knus og kram Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene.

   Øv også dig, det er så trist og træls. Vi må helt sikkert have nogle nye spørgsmålet er bare lige hvornår??

   Kram Marlene

   Slet
 2. Hvor er det ærgerligt. Den storm var virkelig voldsomt. Jeg håber at du får et nyt driverhus til foråret.

  Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør vi helt sikkert Mette. Måske før, nu ser vi.

   Slet
 3. Øv - for den :-( Hvor er det synd for jer :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, det hjælper rigtig meget med Jeres og din søde kommentarer, så kan jeg lidt igen.

   Slet
 4. Hvor er det træls - for driverhuset har jo allerede givet dig så megen glæde. Håber der snart kan stilles et nyt op. Det kan vel godt sættes op nu her efter næste storm !!??
  Hvad er årsagen, er det lettet eller !??
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er træls, og hold op jeg er ked af det.
   Stormen kom sydvest fra, det eneste sted hvor drivhuset ikke står i læ, havde vinden kommet fra alle andre retninger havde hus, hæk, carport osv givet læ.
   Jo der kan sættes et nyt op med det sammen, ja det tror jeg da, men der er det at jeg har fundet ud af at vores drivhus måske kommer med glas i hele baner/længder, og det vil jeg vildt gerne have i stedet, det er rigtig pænt og det giver ikke grønne alger striber imellem glassene, der hvor de nu stødes sammen.
   Det vil være det mest fornuftige at vente på det, men hold nu op det er svært. Hver gang jeg kigger ud i haven triller tårene. Håber det hjælper når vi får ryddet op, heller se på en bar plet end se driverhuset sådan.
   Tak for din søde kommentar, det hjælper på humøret.

   Slet
  2. Hvis jeg kan gøre en lille forskel for humøret :) ja så har jeg da udrettet noget i dag - knus

   Slet
 5. Åh....hvor nogle sørgelige billeder at se, hvor er det trist at vinden har fået fat i det, og fuldstændig ødelagt det, men der var godt nok også fart på vinden et stykke tid, jeg håber du snart får et andet drivhus, så du kan fortsætte dine drømme i det.
  Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Hanne. Jeg skal nok få et nyt, det er bare lige hvornår, samt udgift til igen at få det sat op. Har heller ikke fået dækket det hele desværre.

   Slet
 6. Det er gået hårdt ud over jeres drivhuse på Fyn og hvor er det trist. Du får helt sikkert et nyt hvor du kan sidde og slappe af i lyset.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er mange drivhuse der ikke har overlevet i mandags. Jeg skal nok få et nyt, men nu må vi se hvornår. Knus

   Slet
 7. Jeg får helt ondt i maven, når jeg ser disse billeder. Vi mistede kun 6 glas i vores drivhus. Men tænk, et af glassene var fløjet omkring 15 meter hen i baghaven og landet, uden at gå i stykker. Jeg er bare glad for, at der står i baghaven, og ikke et sted, hvor der kunne komme nogen gående. Man der var også mange skår at samle op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op, tænk at det kan flyve så langt og ikke gå i stykker. Selvom det "kun" var 6 glas er det stadig træls.
   Ja, der bliver rigtig meget at samle op.

   Slet
 8. OORk hvor er det bare træls!!!! ###""%¤!& ØV!
  Vi er nådigt sluppet her i Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tror det var os fynboer og sønderjyder det var værst ved.

   Slet
 9. Kære Marlene. Det ser rigtig træls ud. Godt ingen af jer kom til skade.
  Tror din forsikring dækker. Hvis det er en trøst. Føler med dig.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Kirsten. Dejligt med alle Jeres søde ord, det trøster virkelig. Forsikringen dækker noget men desværre ikke det hele.

   Slet
 10. Uha kan sug godt forstå du er rigtig ked af det. det var en rigtig fin oase du havde der. Mange kram til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Louise. Alle Jeres søde ord hjælper. Men ja jeg er rigtig ked af det.

   Slet
 11. Ej hvor er det trist, håber du kan få en ny hygge plet derude igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det skal jeg nok få, men måske først til foråret desværre.

   Slet
 12. Kan godt forstå, at du er rigtig ked af dit drivhus er lagt i ruiner, det er sgu skide trist når man endelig har fået sin drøm opfyldt og er rigtig glad for det. Sidder og er helt trist på dine vegne og håber, at din forsikring dækker og at du igen kan få et nyt og skønt drivhus :-) Men jeg kan sagtens sætte mig ind i hvordan du har det nu og føler med dig ........

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Marion. Det trøster mig med alle Jeres søde ord.
   Forsikringen dækker ikke glas kun profilerne, og opsætningen skal vi også igen selv betale, så det er en udgift for os, så træls, men værst at det ikke er der mere.

   Slet
 13. Ej, hvor er det ØV !
  Ufattelige kræfter en sådan storm har.

  SvarSlet
 14. Ja, det er til at græde snot over :-(. Vores drivhus ser ud som dit og her skal også ryddes op i weekenden. Har spærret af, så hundebassen ikke kan komme i nærheden af drivhuset og de mange glasskår. Det er bare så øv, men jeg prøver at sige til mig selv, at det "kun" er en ting og vi kom uskadet hjem alle mand.

  SvarSlet
 15. Nej hvor er det synd for dig, først alt arbejdet, den fine indretningen.t Og jeg fornemmer din glæde over det dejlige sted, hvor du skulle nyde i forårstimerne, og samle dejlige solskinds kræfter. Alle de knuste drømme, jeg føler virkelig med dig.

  SvarSlet

Jeg bliver rigtig glad hvis du skriver en kommentar til mig.