tirsdag den 5. marts 2013

Nu til noget helt andet!!

Med en høj datter, er det ikke altid muligt at købe det hun lige ønsker. Bukserne er simpelthen ikke lange nok. Uha hvor jeg kender det fra mig selv.
Måske derfor jeg kan sy, for hvor har jeg syet mange bukser til mig selv.

Denne gang galt det Cirkepigen. Hun ønskede brændende et par af de der "skind" leggins.

Stof og mønster blev købt.


Normalt er Cirkepigen en str. 36-38, så mønster blev tegnet i str. 38 langt godt til i længden og et god sømrum da de blev klippet. Hurtigt var de syet og Cirkepigen var glad - ja lige til hun skulle prøve dem, for hold op de var stramme!!! Måtte erkende at "skind"stoffet nok ikke gav sig som hvis det var jersey. Hmmm købe et nyt stykke stof, og denne gang blev de klippet i str. 42, lavet højre bagpå og lavede mønster så der var forskel på bagbuks og forbuks ved skridtet.
Nu passer de og pigen er glad, men vil ikke anbefale mønstret, de er netop på billede inden i mønstret vist i skinnende stof, og det dur ikke til størrelserne. Samt at der ikke er forskel på for og bagbuks, synes jeg også er underligt.


Her ses begge udgaver, den sidste udgave blev lavet endnu længere, for når de sidder tæt glider de op. Nu passer de, og er helt sikker på de vil blive brugt rigtig meget.

Dem som er for små - ja de dur så ikke!!

8 kommentarer:

 1. Det var da en god ide at sy skind-leggins selv. Faktisk så synes jeg at det er rigtig svært at sy bukser, for der er altid så mange rettelser. Godt at I ramte den rigtige størrelse. De ser mega fede ud...

  Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis bare det er et godt mønster og de som her er med elastik i taljen så er det ikke svært. Men det kræver et godt mønster.

   Slet
  2. Det er såmen ikke så slemt at sy bukser, hvis bare mønstret er godt, og når så især de bare er med elastik i taljen så er der ingen ko på isen ;-)

   Slet
 2. Det er SÅ ærgerligt, når et mønster ikke fungerer efter hensigten. Jeg tror, at der er for mange "amatører", der giver sig af med mønsterkonstruktion ud fra, at det skal være enkelt og simpelt, så alle kan være med.
  Det dur bare ikke, når pasformen er dårlig, så mister man - måske især som begynder - modet til at gå videre.
  Heldigvis er vi nogle, som har syet i mange år og som har lært lidt tilskæring (bl.a. det, at bukser skal være højere bagpå).
  Jeg har netop købt et meget enkelt kjolemønster på nettet (som jeg i virkeligheden selv kunne ha´ tegnet) og var ikke opmærksom på, at der stod FRONT på bagstykket og BACK på forstykket. Hvis jeg ikke vidste bedre, var det gået gruelig galt, når jeg skulle montere bærestykke foroven....
  ....og tænk, hvis du havde købt rigtig skind til de leggings ??
  Kh. Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun give dig dig ret i det du skriver.
   Tror også det gør at mange mister modet, hvilket man godt forstår. Var det ikke fordi jeg har syet i mere end 30 år så....

   Slet
 3. synes godt nok også det lyder temmelig mærkeligt at der ikke er forskel på for og bag, når jeg syer leggings så tager jeg et par af de gamle slidte og klipper op og så klipper jeg de nye efter dem, så det par jeg har klippet op har jeg gemt og bruger til at klippe efter...

  Mon ikke i kender en der måske kan passe de andre leggins.... Synes også det er tarveligt når der er fejl i mønstret for det er lige til at man kan miste modet helt med at sy

  SvarSlet
 4. Det er godt nok nogle smarte leggins til datteren. Jeg har syet tøj til mig selv og til døtrene, da de var små. Det gik tit galt med tøjet til mig selv og især bukser, men fandt så på at klippe et par slidte bukser fra hinanden og brug det som mønster (det skal selvfølgelig være bukser, som passer godt). Jeg er for nylig begyndt at sy til mig selv igen, dog kun bluser/T-shirts og bruger en slidt bluse som mønster

  SvarSlet
 5. Det lyder da absolut også underligt at der ikke er forskel på for og bag.. godt du kan finde ud af at rette til, det ville jeg ikke kunne :)
  De er flotte, hun er heldig at have en mor der kan det der ;)

  SvarSlet

Jeg bliver rigtig glad hvis du skriver en kommentar til mig.