Det som gjorde dagen god var, at en god veninde kom fordi med en stak blade og en masse teposerNu kan jeg hygge med bladene og lave nogle nye teposekort. Glæder mig. Jeg siger tusind tak til Lone.
Det er det gode ved julesmåkager, de kan bages lidt efter lidt, når først dejen er lavet.
De brunkager er bare sindsyg gode. Jeg ønsker at få opskriften, for man kan vel ikke forvente, at du vil bage en STOR dåse til mig ?
SvarSletJamen opskriften må du meget gerne få.
SvarSletDen kommer her.
1 dl. sukker
knap 1 dl. mørk sirup
150 gram smør
3 tsk sukat
2 tsk kanel
1 tsk ingefør
½ tsk neliker
lidt revet muskatnød
1 dl. (50 gr.) mandler
6½ dl. mel (325 gr.) mel
1½ tsk natron
Kog sukker og siurp og lad det køle lidt. Rør smørret i og lad blandingen blive kold, tilsæt krydderierne, de smyttede, grofthakkede mandler samt melet blandet med natron og ælt dejen sammen. Form dejen til en rund stang ca. 4 cm i deameter. Skær stangen i tynde skiver og læg dem på en bageplade. Bag dem ved 175 gr. i 5-7 min. lad kagerne køle lidt.