Verdens nemmeste brød.
Brød som du bager i en jerngryde.
Det bliver virkelig godt og holder sig frisk i mange dage.
Til min gryde laver jeg dej af:
7.5 dl vand
945 gr. mel ( her brugte jeg 245 gr. durum, 200 gr hvid hvede og 500 gr. alm. hvedemel)
1 spsk salt
lidt sukker, meget lidt.
ca. 5-10 gr. gær.
Dejen røres sammen aftenen før (ej ælte kun lige blande den sammen) stilles på køkkenbordet med "låg" over til næste morgen. Hvor jeg rører en gang i det, tænder ovnen på 250 grader med jerngryden inde i ovnen.
Når ovn og gryde er blevet rigtig godt varm tager jeg gryden ud, "kaster" lidt solsikkekerner i bunden. (så er brødet nemmere at få op, når det er bagt)
Derpå "hælder" jeg dejen over i jerngryden og stiller den tilbage i ovnen med låg på, nu på 225 grader i 30 min, tager derefter låget af og bager videre i 15-20 min.
Velbekomme
Skal 100% prøve dette en dag. Tak for opskriften og håber du får en skøn påske ;-)
SvarSletAhhhh, hvor ser det lækkert ud - lige til at sætte tænderne i.
SvarSletRigtig god påske, Lene.
Det ser sørme lækkert ud, det skal jeg da vist også prøve en dag.
SvarSletLækkert brød, ærgeligt jeg ikke har en gryde der kan komme i ovnen.
SvarSletNøøj - hvor ser det lækkert ud .....!
SvarSletJeg bliver altså snart nødt til at have mig en egnet gryde, så jeg kan hoppe med på vognen ! Det ser lækkert ud :-)
SvarSlet